Blogger templates

16 Mayıs 2015 Cumartesi

11. SINIFLAR DİL VE ANLATIM DERSİ 2.DÖNEM II. YAZILI YOKLAMASI

11. SINIFLAR DİL VE ANLATIM DERSİ  2.DÖNEM II. YAZILI YOKLAMASI
1-Aşağıdaki metinlerin türünü yazarak bu türlerin üçer özelliliğini yazınız. ( 10)
Kuzey Kore’de iki yük treninin Çarpışması sonucu meydana gelen kazada üç bine yakın kişinin öldüğü ya da yaralandığı bildiriliyor. Reuters ajansına yanıcı madde taşıyan iki yük treni çarpıştıktan sonra büyük bir patlama meydana geldi . Yakındaki bir demiryolu istasyonu yandı.
“Bu sabah saat beşte yola çıktık. Yunan’a savaşa gidiyormuşuz. Oysa her yerde yüz fişek bile yok. Bu kadar cephaneyle savaşa değil, ava bile gidilmez. Bundan başka topuz yok, süvarimiz yok. Kısacası, tümenin ekmeğe tuza varıncaya kadar hiçbirşeyi yok.”
a) Metninin Türü: …………………………………….
b) Metninin Türü:………………………………………….
Bu türün özellikleri:
1)
2)
3)
Bu türün özellikleri:
1)
2)
3)
2- Aşağıdaki parçada yer alan kelime gruplarını bularak türünü belirtiniz.(20)
-“Orhan, tramvayların sesini duyuyordu.Bu halde Necati’nin evine kadar gitmeye muktedir olup olmayacağını düşündü.Onu mektebe gitmeden evvel bulmak istediği için geç kalmaktan korkuyordu.Fakat buradan nasıl  çıkacaktı? Felaketin tekerrür etmesi ihtimali onu dehşete düşürüyordu. Hem yürüyebilecek miydi? Tramvay bekleme yerine kadar gidebilecek miydi?İçeriye müşteriler girmeye başladığı için bu dükkanda, bu vaziyette daha fazla kalamazdı.Doğruldu ve üstünden yorganı da kaputu da attı.Dükkan iyice ısınmıştı.”  (Biz İnsanlar-Peyami Safa)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

- -
Ziyaretçi Defteri yükleniyor...

About

YORUM YAZARAK DESTEK VEREBİLİRSİNİZ.. www.dersburdavar.blogspot.com