Blogger templates

27 Mayıs 2015 Çarşamba

Yaz tatili çalışma planı Sbs

Yaz tatili çalışma planı Sbs


YAZ PROGRAMI


Hedefe ulaşmak zaman ister, emek ister. Hiç kimse başarıya birden ulaşamaz. Her başarının arkasında alın teri vardır.

Yazın şu sıcak günlerinde gezip tozmak varken ders çalışmak çok zordur.  Fakat bizler de okulda ve sınavlarda başarıya ulaşmak istiyoruz. Bunun için çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Bu çalışmalar yaz tatili gibi çok zor bir dönemde bile devam etmeli. Dinlenmemizin arasına bir parça ders de sıkıştırmalıyız. Çünkü başarıya istikrarlı bir çalışmayla ulaşılır.

“Çalışalım, iyi de yazın nasıl çalışmalıyız?” diye soranlarımız çoğunlukta. Öyleyse biraz  da yaz programı üzerinde duralım.

Yapılan araştırmalara göre  öğrenciler,  öğrendikleri bilgilerin  % 70’ ini bir saat,  % 80’ ini de bir gün içinde unutmaktadır. Öyleyse yazın yapılacak en mantıklı çalışma “konu tekrarı”dır.

SBS'lerde doğrudan okul dersleri sorulmaktadır. Okul dersleri de birbirine zincir gibi bağlıdır. Bir yıl önce görülen konular unutulursa sonraki yıl, istenen bir başarı yakalamak zordur. Bu nedenle yaz döneminde okul derslerini tekrar etmek çok önem kazanmaktadır.

Önce, belirlediğiniz konuya çalışın. Biraz ara verdikten sonra, o konularla ilgili sorular çözün. Hemen hatırlatalım: Görmediğiniz veya tekrarını yapmadığınız konulardan asla soru çözmeyin. Soru çözmeye karar verdiğinizde önce, elinizdeki kaynaklardan konuyla ilgili soruları belirleyin. Kaç soru çözeceğinizi plânlayın. Bizce günde en fazla 50 soru yeterlidir. Sonra, soruları bir oturuşta çözün. Sorular bitene kadar aman çalışmaya ara vermeyin. Çünkü sınavlarda ara yoktur. Şimdiden buna alışmalısınız. Ayrıca ara vermekten kaynaklanan dikkat dağınıklığı, çalışma verimini düşürür.
Soruyu çözüp hemen cevabına bakmayın. Cevabınız yanlışsa, karamsarlığa kapılabilirsiniz. Karamsarlık moral bozukluğuna, o da çalışma isteğinin kaybolmasına yol açar. Yapılacak iş, testin sonuna kadar cevaplara bakmamaktır. Yazın günde bir test çözmek yeterlidir.
Test bittikten sonra ise değerlendirme yapılmalıdır. Doğru ve yanlışlar belirlenmelidir. Boşların nedenleri araştırılmalıdır. Yanlışlar bir bilene mutlaka sorulmalıdır. Eksiklikler konu tekrarıyla giderilmelidir.
SBS'lere bu şekilde hazırlananlar, binlerce öğrenci arasında hedefe ulaşma adına büyük bir avantaj yakalayacaklardır.

odevartezyen.blogcu.com sunar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

- -
Ziyaretçi Defteri yükleniyor...

About

YORUM YAZARAK DESTEK VEREBİLİRSİNİZ.. www.dersburdavar.blogspot.com